WORKERS’ COMPENSATION EMPLOYEENOTIFICATION IN ACCORDANCE WITH
SECTION 306(F.1)(1)(i) OF THE PENNSYLVANIA WORKERS’ COMPENSATION ACT

If you are injured while employed and on duty at Duquesne University, you are responsible for reporting the injury/illness
immediately to your supervisor. If you seek medical care for your work-related injury or illness, Duquesne University shall
provide payment for reasonable surgical medical services, services rendered by physicians or other health care providers, and
medicines and supplies, as and when needed, according to the procedures that follow.

In compliance with the Workers Compensation Act, Duquesne University has established a list of health care providers to treat
youin case of a work-related injury or illness. You are required to be treated by one of the designated Panel providers or one
designated directly by Assistant Director, Benefits in Human Resources for a period of ninety (90) days from the date you first
seek medical treatment, or Duquesne University may not be required to pay for your medical care during that period of time. In
the case of a medical emergency, you may be treated at the closest emergency department. However, any follow-up treatment
is required to be provided by one of Duquesne University’s panel providers or an approved provider for the first ninety (90) days
from the date of your first treatment. Unauthorized, non-emergency treatment for a work-related injury/illness with a non-panel
or non-approved health care provider during the initial 90-day period will not be paid by Duquesne University.

If you wish to change medical providers within the first ninety (90) days of medical treatment, you must select a new
health care provider from Duquesne’s designated panel of providers or consult with the Assistant Director, Benefits in
Human Resources at 412-396-5105 for an approved provider. If one of these designated providers refers you to another
health care provider, you may receive care from that provider and the fees will be paid by Dugquesne University. If a
designated provider recommends invasive surgery, you may obtain a second opinion from a non-panel provider at the
expense of Duquesne University. However, should you elect to follow the treatment plan recommended by the non-panel
provider, you must obtain such treatment from a panel or approved provider for ninety (90) days from the date of the
appointment with the non-panel provider. The list of health care providers is posted in various locations throughout the
University campus, and copies are available in the office of the Assistant Director, Benefits in Human Resources, 102K
Koren Bldg. The list of providers and the rules governing medical treatment change periodically, so you should consult
the Assistant Director, Benefits in Human Resources if you need access to medical care.

Should you require continued medical treatment after the initial 90-day period, you may continue seeing the panel approved
provider or you may go to another physician or health care provider of your choice. You must notify the Assistant Director,
Benefits, (412) 396-5105, within five (5) days of treatment with a non-panel provider. This non-panel provider must provide
an initial medical report to the Assistant Director, Benefits within ten (10) days of the date of first treatment, and every thirty
(30) days thereafter as long as treatment continues. Failure to notify the Assistant Director, Benefits or Duquesne University
will relieve Duquesne University of the responsibility for the payment of services rendered if such services are determined to
have been unreasonable or unnecessary.

If you follow the guidelines set forth in this notification, you will not be responsible for payment of any charges related to the
medical  treatment of your work-related injury/illness, or any charges in excess of charges as calculated under the Workers’
Compensation Act, unless your treatments are unrelated to your injury/illness. If you refuse reasonable medical services, you
may forfeit rights to compensation for your injury.

By my signature below, I acknowledge that I have read the above notification and understand the provisions of the Pennsylvania
Workers’ Compensation Act as set forth and understand my rights and duties. This notice was presented to me (check one):

Name(Print) Date:

Signature:




DUQUESNE
UNIVERSITY

WORKERS' COMPENSATION INFORMATION

In Pennsylvania, the workers' compensation law provides wage loss and medical benefits to employees who
cannot work, or who need medical care, because of a work-related injury.

Benefits are required to be paid by your employer when self-insured, or through insurance provided by
your employer. Your employer is required to post the name of the company responsible for paying workers'
compensation benefits at its primary place of business and at its sites of employment in a prominent and easily
accessible place, including, without limitation, areas used for the treatment of injured employees or for the
administration of first aid.

You should report immediately any injury or work-related illness to your employer.
Your benefits could be delayed or denied if you do not immediately notify your employer.

If your claim is denied by your employer, you have the right to request a hearing before a workers' compensation
judge.

The Bureau of Workers' Compensation cannot provide legal advice. However, you may contact the Bureau of
Workers' Compensation for additional general information at:

Bureau of Workers' Compensation
1171 South Cameron Street, Room 103
Harrisburg, Pennsylvania 17104-2501

Telephone number within Pennsylvania (800) 482-2383
Telephone number outside of this Commonwealth (717) 772-4447

TTY (800) 362-4228 (for hearing and speech impaired only)
www.state.pa.us - PA Keyword: workers comp.

ACKNOWLEDGMENT
I, (Print Name) employee of Duquesne University hereby certify
that I was provided with the above statement on ol (Date).

Employee Signature



